Reyntje de vos in HLN 25/05/2023

Reyntje de vos in HLN 25/05/2023

Zo’n vijf jaar woont Petra nu bij de Geneverpiete in Oudenburg, samen met haar man Frederic Reynaert en hun drie kinderen. Ze is oorspronkelijk afkomstig uit het Waasland, waar het verhaal van Reinaert de Vos erg leeft. “Daarom ook de naam van mijn webshop. Het is eigenlijk een mooie samensmelting van de achternaam van mijn man, ‘Reynaert’, en het verhaal van Reinaert de Vos. En ik vond het ook goed klinken voor een webshop rond kinderkledij”, vertelt Petra. “Ik ben op het idee gekomen nadat ik een leeg pand had gezien in de stad. Ik heb bij de personeelsdienst van een kantoor gewerkt en deed dat wel graag, maar miste iets. Ik ben heel graag creatief en sociaal bezig en was klaar voor een carrièreswitch. Ik heb even een fysieke winkel overwogen, maar na veel te rekenen en tellen bleek dat te duur. Ik begon in de plaats met een webshop.”

Duurzaam, maar ook duurder

De kinderkledij die Petra verkoopt is volledig duurzaam. “Je hebt soms merken die aan greenwashing doen en zeggen dat ze duurzaam zijn terwijl dat niet zo is, maar hier werk ik uitsluitend met Europese merken die wel 100 procent duurzaam zijn. Zo verkoop ik kleding van Tocoto Vintage, Müsli, Copenhagen Colors, Mullido en het Nederlandse Kind Rebel aan”, zegt Petra. “Zij gebruiken geen chemische producten en de arbeiders die de kleren maken worden eerlijk betaald. Dat betekent natuurlijk dat het iets duurder is dan kinderkledij van bijvoorbeeld Zara of H&M. Kledingstukken voor oudere kinderen gaan tot de 60 à 70 euro, voor een babyjurkje betaal je zo’n 35 euro. Maar je krijgt er wel kwaliteit voor in ruil. De merken gaan ook inventief om met hun ontwerpen: met extra knopen kan een kledingstuk een maat groter worden, en dus meegroeien met het kind. Zo gaan deze kleren dubbel zo lang mee. Heel wat van de kleren zijn ook niet seizoensgebonden.”

Petra heeft ook een caravan omgevormd waarmee ze naar verschillende events trekt.
Petra heeft ook een caravan omgevormd waarmee ze naar verschillende events trekt. © Benny Proot

Ook aan verpakkingsmateriaal heeft Petra veel aandacht besteed. “De mensen krijgen een mooie doos die ook duurzaam is. Ik vind het belangrijk dat het er mooi uitziet en een beetje aanvoelt als een cadeautje. Vaak stop ik ook een klein extra gadget in de doos om de mensen te verrassen. Op dit moment is dat een bamboe tandenborstel.”

Events met caravan

Petra heeft intussen al heel wat positieve reacties gekregen, maar ze hoopt dat nog meer mensen Reyntje de vos leren kennen. “Vooral als webshop is het niet gemakkelijk om mensen te bereiken. Daarom heb ik ook een kleine caravan omgebouwd om rond te gaan bij evenementen. Zo sta ik dit weekend in Staden en ga ik deze zomer naar de Gentse Feesten. Hopelijk helpt dit om meer mensen aan te trekken. Een fysieke winkel blijft ook een droom. Voorlopig hebben mijn man en ik onze zolder omgevormd van mancave tot een verkooppunt waar mensen hun bestellingen ook kunnen afhalen. Misschien organiseer ik er ook wel eens kleine bijeenkomsten. Maar nu wil ik vooral werk maken van de webshop en de mensen blij maken met de kledingstukken die ik verkoop.”

De webshop van Petra kan je vinden op www.reyntjedevos.be.

Retour au blog

Laisser un commentaire