T-shirt met lange mouwen van Kind rebel. Duurzame kinderkleding Be sustainable collectie.  Met een print van kleurrijke vogels.

Kind rebel

In januari was ik op de beurs Playtime in Parijs, een fantastische ervaring.

Een overload aan merken en kleding, heel veel om te ontdekken.  Maar mijn missie die dag was om kleding te spotten die eruit sprong en uiteraard past in de visie van Reyntje de vos.  Mijn aandacht werd getrokken naar een stand waar 2 vriendelijke jonge dames stonden van het merk Kind rebel.

Anne, de starter van Kind rebel schreef als klein meisje al brieven voor Amnesty International.  Na de geboorte van haar eerste zoontje startte ze met Kind rebel.

"Ons hart gaat sneller kloppen van het delen van liefdevolle verhalen. Maar wel met een rebels randje. Bij Kind Rebel delen we die verhalen door middel van kinderkleding en andere accessoires. Je leest het verhaal achter jouw product in het bijbehorende Kind Rebel boek".

De verhalen gaan over maatschappelijke thema's op kindermaat.  Ik heb gekozen om de thema's Be respectful en Be sustainable aan te kopen.

Hoe duurzaam is Kind rebel?

Omdat we mens en milieu belangrijk vinden, proberen we in het productieproces van de shirts zoveel mogelijk bewuste keuzes te maken. Hoe we dat doen?

  • We maken geen producten die seizoensgebonden zijn. Zo heb jij het hele jaar plezier van jouw aankoop en hoeven wij geen artikelen weg te gooien.
  • Alle shirts worden eerlijk in Nederland gemaakt en onze stoffen bevatten de OEKO-TEX 100 certificering.
  • Van onze reststoffen maken we nieuwe producten zoals knuffels.

Het was voor mij dus onmiddellijk duidelijk, Kind rebel en Reyntje de vos is een match! 

Wordt verwacht in de loop van de maand april.

 

Back to blog

Leave a comment